Shiningangst.se

Intressanta produkter och tjänster

Med en doft av Provence

En plats i världen som är otroligt vacker, det är Provence i Frankrike. En stad som finns där, det är Marseille. För att få doften av detta hemma, så finns det fantastiska tvålar att köpa hem. Det från märket Savon de Marseille. Men för att dofta det på riktigt, åk dit! Marseille är Frankrikes äldsta stad och där finns det gott om historia, konst, arkitektur samt en fantastisk cafékultur. 

Man kan starta sin dag i det livliga centrumet, Vieux Port, eller ge sig ut på en sightseeing. Då ska man strosa genom Panier, Marseilles gamla stadskärna, strax norr om hamnen. Besök museet Vieille Charité och beundra sedan stadshuset Hôtel de Villes magnifika barockexteriör. Åk med tåget Petit Train från norra sidan av hamnen till den magnifika katedralen Basilique Notre-Dame de la Garde.

En sak som finns mycket av i Provence, det är lavendel. Det finns en massa vackra lavendelfält i Valensole.

Baka med lavendel

Lavendel kan man använda då man bakar och i olika produkter, så som lavendelsocker till exempel. Då är det inte bara doft av Provence man får utan även smak!

Lavendelsocker

3 dl strösocker

1 msk torkade och krossade lavendelblommor

Mal eller mortla lavendelblommorna tillsammans med 1 msk av sockret tills du får ett fint pulver. Blanda i det resterande sockret och blanda väl. Häll upp i en ren, lufttät burk. Lavendelsocker håller i ett år och förvaras i rumstemperatur, men smaken börjar avta efter cirka sex månader. Används till kakdekoration eller i drycker.

24 Feb 2022