Shiningangst.se

Intressanta produkter och tjänster

Ta med barnen ut i naturen

Dagens barn de sitter allt som oftast alldeles för mycket vid en skärm eller flera. Är det inte vid en tv, så är det vid en surfplatta, dator eller mobil. Det redan från en ganska ung ålder. Det är inte så nyttigt att sitta vid en skärm i många timmar, vare sig för barn eller vuxna. 

Det du bör göra, för dig själv och för dina barns skull det är att se till att det blir en del tid ute i naturen. Kanske ni har nära till skogenl eller i alla fall ett grönområde av något slag? Annars kanske ni har en naturlekplats eller vattenlekplats nära där ni bor, läs mer här om sådana. 

Nyttigt med frisk luft

Att komma ut, minst en gång per dag, det är något alla bör göra, både vuxna och barn. Det är inte ett måste att alltid hitta på något särskilt. Det kan vara att bara vara i trädgården till exempel. När det är sommar så kan barnen ofta roa sig med enklare saker, som att leka med vattenspridaren eller annat.

Att ta med barnen ut, i naturen, skogen, eller i trädgården, det gör att de får den dagliga dosen av frisk luft och du med för den delen. För ärligt, även du kanske sitter alldeles för mycket vid en skärm om dagarna?

Så se till så att du och dina barn kommer ut mer. Sommaren kanske är den tid det är som skönast att vara ute, men det är även bra att vara ute de andra årstiderna.

20 Jul 2022