Shiningangst.se

Intressanta produkter och tjänster

En födelsedagspresent som ger minnen

Få saker kan vara så ångestframkallande som att köpa en födelsedagspresent. Dels så ska man försöka hitta någonting unik, dels så ska det vara något som passar personen i fråga och dels så ska det vara till ett pris inom rimlighetens gränser. Till detta ska man även addera att det finns fallgropar också. En deodorant kan i fel mottagares ögon uppfattas som en pik kring kroppsodören. En tavla kan innebära att man tycker att de har det fult hemma och en klänning som inte passar kan vara en slags vink om att man antingen tycker att personen gått upp- eller ner i vikt. Det är svårt att hitta en födelsedagspresent – men det är definitivt inte omöjligt.

Ser man till hur många företag som finns där man skräddarsytt olika upplevelser så blir det hela lättare. Man köper, helt enkelt, ett paket där man ger bort en färdig upplevelse av något slag. Det kan handla om allt från att köra en Porsche eller en Formel1-bil, det kan vara en heldag på ett Spa, det kan vara ett fallskärmshopp eller en flygtur i vindtunnel och likväl så kan det vara en mer kulinariskt upplevelse i from av en lyxig brunch, en trerättersmiddag eller där en kock kommer hem till personen i fråga och tillagar maten. Kort och gott: det finns något för alla; oavsett kön, ålder eller intressen.

En annan fördel med en sådan typ av present – utöver det stora spektrumet av aktiviteter – är att man har en generös tid för användningen. Det handlar således inte om att man ger bort en present som måste användas inom en viss – väldigt kort! – tid. Något som gör att man på många sätt ”armbågar” in sin födelsedagspresent. Nej, här gäller ofta en tid som sträcker sig upp till två år; och det ger naturligtvis en bättre chans till planering och förberedelse.

Den materiella presenten har kanske i och med det här sett sin storhetstid passera och vi anser att det i många fall är positivt – både för givare och mottagare. Du slipper känna ångest inför att hitta på något spännande och unikt och mottagaren slipper känna att hen fått något som hen verkligen inte kommer att behöva. En upplevelse ger njutning både för stunden och i form av minnen som man bär med sig genom resten av livet.

 

26 Sep 2017