Shiningangst.se

Intressanta produkter och tjänster

Prova på att gigga

Har du funderat på att starta eget eller frilansa, men inte vågat ta steget fullt ut? Kanske du då ska börja att testa med att ta ett gig. Att gigga eller ta ett gigjobb blir allt mer vanligt. Det sker oftast via ett gigföretag. Läs mer om ett av dem här. Ett gig kan liknas vid ett konsultuppdrag kan man säga. Man kan vara anställd som giggare eller köra frilans men hitta jobb via en plattform som till exempel gigstep.se.  Hos dem har du chans att hitta olika gig jobb, men ändå vara din egen så att säga. Du kan testa på olika saker, att frilansa eller bli anställd som konsult. 

Bli en giggare

Det finns flera olika plattformer att vända sig till för att bli giggare eller testa på konsultuppdrag. Det har poppat upp många varianter av dem på de senaste åren. Om du är bra på nåt särskilt, ta då och testa på om du kan frilansa inom det.  Det är inte så svårt att komma igång. Du kan välja att köra på egen hand genom att finnas online, sprida ut dig i olika nätverk och så vidare. Eller så går blir du en giggare via en plattform som gigstep.se.

Om du ska jobba hemifrån är det bra att tänka över en del saker som arbetsmiljö med mera. Samt se till att ha bra arbetsrutiner och skilja på jobb och fritid. 

Om du frilansar glöm inte att tänka på saker som pensionen och försäkringar. 

19 Jan 2021